Mats Bengtsson

Sammanför konstnärer och fotografer med konstälskare

FOTOKONST & KONSTGLAS                                                     

Mats Bengtsson

Marbäck


 

Curriculum vitae


Utställning på SM-art i UlricehamnMats Bengtsson

Marbäck

www.Mats föddes i mörkaste Småland i början av 50-talet.Han flydde dock till Bohuslän redan i tonåren för musikstudier. I första hand lärde han sig att segla vilket snart blev en absolut nödvändighet. Att sitta och titta i vattnet och fundera över livets storhet gav en insikt om vad som är meningsfullt eller inte. Snart kom kameran fram och vattnet fastnade på film.


Efter att ha gått i lära hos en gammal man på Orust byggde han träbåtar i ett antal år. Han jobbade som kantor och gjorde under den tiden orgelkonserter med egen musik. Han utbildade sig till sjuksköterska och jobbade några år inom psykvården.


Livets stora projekt blev Kärlingesunds Gård som han och hans hustru byggde med egna händer. En stor gammal ladugård blev ett konstprojekt, vandrarhem, konferens, fest, kalas och sommarkurser. Bygget tog fem år och verksamheten bedrevs i 15 år.


2013 såldes allt och flytten gick till Marbäck. Där började Mats med glasfusing efter något år. Mats har också tagit upp musicerandet på allvar igen.


Men segling och intresset för vatten och livets mysterier består.


 
 


MATS BENGTSSON