Kjell Lundblad

Sammanför konstnärer och fotografer med konstälskare

Kjell Lundblad

LIDKÖPING


 

KONSTBILDER                                Samtliga bilder på denna sida finns att köpa i webbshoppen. Klicka på bilden.

BIOGRAFI


Internationellt kände


Djur-, natur- och jaktmålaren


Kjell Lundblad är född 1946 och numera pensionerad präst i Svenska kyrkan.

Ca 80 separatutställningar i Sverige, USA, Tyskland, Schweiz och Nederländerna.

Inspirations- och jaktresor över hela norra halvklotet framför allt till USA, Canada, Ryssland, Afrika och ett flertal östeuropeiska länder. Nämnas kan att Kjell Lundblad besökt Kamtchatkahalvön allra längst ut i östra delen av Ryssland, sju gånger.


Hans arbeten präglas av stark realism och naturtrogenhet och motiven varierar alltifrån pastorala landskap till dramatiska jaktscenerier. Hans snabba ögonblicksbilder som ofta är förknippade med kampen på liv och död, har blivit hans kännemärke, närgångna porträtt av elefanter, stora katter, hundar, björnar, fåglar och mindre fyrfotadjur, vilda som tama. Utmärkande för hans måleri är det flitiga användandet av jordfärger direkt hämtade från olika avlagringar i marken.


I beskrivningen av sitt måleri säger Kjell Lundblad att naturen är själva mästerverket och utgångspunkten för all konst. Att överföra ögats intryck och känsla till duken är att alltid bli påmind om skapelsens storhet. Att stå där med skisspenna i hand, innebär att han måste stanna upp och begrunda allt det som alla människor har så lätt för att rusa förbi. Att måla är för honom den naturliga vägen in i det gudomliga, in i det som han själv bara kan ana, men inte åstadkomma.


UTSTÄLLNING

KJELL LUNDBLAD

Mina vilda och tama vänner

30 SEPTEMBER - 1 OKTOBER 2017


Utställningen är i Art Ex Galleris lokaler på Bogesundsgatan 16, ULRICEHAMN